KIM SIMONSSON – PIENIÄ MONUMENTTEJA

Kuvanveistäjä Kim Simonssonin Pieniä monumentteja -yksityisnäyttely KWUM-keramiikkamuseossa 15.5.-30.9.2021 esittelee seitsemän keraamista veistosta. Näyttelyn teema luonnehtii eri aikakausien kerrostumia. Osa figuureista on ironisella otteella veistettyjä 1700-luvun ruhtinaita, joista kumpuaa myös poptaide ja pohjoismainen satumaailma. Satumaailmaa jatkavat kukkakaalista muodostunut Piipunpolttaja ja kultasateeseen pysähtynyt Kultakutri. 

Simonsson on tutkinut veistoksissa erilaisia lähestymistapoja keramiikan pintakäsittelyyn. Sammalmaisen vihreän nylon-pinnan ohella näyttelyssä on lasitettuja ja maalattuja teoksia, jotka ensinäkemältä yhdistää keramiikan sijasta pronssiin, kuten kuparioksidilla lasitettu Astronautti tai patinaksi maalattu Stereotyttö.

Vaikka Pieniä monumentteja-näyttelyn teokset poikkeavat visuaalisesti toisistaan, Simonsson pohtii niiden yhteen kietoutunutta merkitystä. Onko ihmisten sisimmässä lopulta eroa, vaikka he elävät eri aikakausina – kun miekka on vaihtunut elektroniikkaan.