CAMILLA MOBERG

Virheistä oppiminen ja heltymätön uuden etsiminen ovat Camilla Mobergille taiteilijuuden tunnusmerkkejä. Hän aloitti uransa materiaalinaan keramiikka. Valmistuttuaan taiteen maisteriksi 1992, hän siirtyi varsin pian lasin pariin. Lasi häikäisi väreillään, muovautuvuudellaan ja nopealla prosessillaan. Työskentely taitavien lasinpuhaltajien kanssa avasi hänelle vähitellen lasin mahdollisuuksia. Taiteilijan ja lasinpuhaltajan yhteistyö on oma erityinen maailmansa, jossa molempien täytyy ymmärtää toistaan pienistäkin eleistä, sillä lasi vaatii kuumana ollessaan ripeitä päätöksiä.

Mobergille tärkeitä arvoja ovat kauneus, korkea laatu, kestävyys ja viimeistelty muotoilu. Hän haluaa luoda ajattomia teoksia, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle. Myös kotimaisuus on merkittävä arvo hänen työskentelyssään. Kaikki teokset on valmistettu Suomessa. Toiminnallaan hän työllistää käsityöläisiä ja täten ylläpitää heidän ammattitaitoaan.

DoReMi ja Messengers in Glass-valoveistokset ovat viime vuosina herättäneet huomiota sekä kotimaassa että ulkomailla. Kookkaita valoveistoksia on julkisissa kokoelmissa mm. Etelä-Koreassa Finland Housessa sekä Art Center White Blockissa, kotimaassa mm. Wasa Teaterissa ja Moomin Charactersin pääkonttorissa. Useisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin osallistunut Moberg suunnittelee yksittäisten teosten ohella myös piensarjatuotteita.

Camilla Moberg asuu ja työskentelee Fiskarsin ruukissa, missä hänellä on oma Sirius-galleria.

www.camillamoberg.fi

Marja-Leena Salo

Kuva: Lasse Lecklin