KIRSTI DOUKAS

KIRSTI DOUKAS (1964–) opiskeli ensin Lahden Muotoiluinstituutissa josta hän valmistui kultasepäksi ja artenomiksi vuonna 1989. Hän jatkoi opintojaan Taideteollisessa korkeakoulussa ja valmistui taiteen maisteriksi 1994. Doukas nimitettiin Vuoden kultasepäksi vuonna 1999 ja hän sai muotoilun valtionpalkinnon vuonna 2006 ja Pro Finlandia -mitalin vuonna 2014. 

Kirsti Doukas on suunnitellut korumallistoja Kalevala Korulle vuodesta 1994 lähtien ja hän työskentelee myös itsenäisesti aviomiehensä Kristian Saarikorven kanssa heidän yhteisessä yrityksessään Fiskarsissa. Itse hän kuvailee työnsä kattavan uusien kokoelmien suunnittelun koruteollisuudelle mutta samanaikaisesti valmistaa tai suunnittelee uniikkeja koruja joita hyvin voidaan nähdä sijoittuvan taiteen ja designin välimaastoon.

Hän on saanut lukuisia kunnianosoituksia ja palkintoja töistään, joita on esitelty monissa näyttelyissä paitsi Suomessa myös kansainvälisissä yhteyksissä.

Kirsti Doukas asuu ja työskentelee Fiskarsin Ruukissa ja kuuluu jäsenenä Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAan.

 

Kuva: Ilkka Ärrälä