KIM SIMONSSON

KIM SIMONSSON (1974–) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000 ja järjesti ensimmäisen oman näyttelynsä jo 2003. Sittemmin hän on esiintynyt runsaasti eri puolilla maailmaa museoissa, taidegallerioissa ja taidemessuilla. Hänen teoksiaan on hankittu moneen museoon eri maissa ja hän on Arabian Taideosastoyhdistyksen jäsen. 

Kuvanveistäjä aloitti uransa tekemällä figuratiivisia teoksia keramiikasta. Viime vuosina hän on alkanut käyttää tehosteena keramiikan päälle kiinnitettyä värillistä nylonkuitua. Teosten muotokielessä Simonsson yhdistelee populaarikulttuuria ja skandinaavista satumaailman kuvitusta nykytaiteeseen. Keraamiset lapsi- ja eläinhahmot on tulkittu polveutuvan myös perinteisistä posliinikoristeveistoksista. Vaikka Simonsson käyttää materiaalinaan poltettua keramiikkaa, hänen teoksensa edustavat pikemminkin kuvataidetta kuin keramiikkataidetta.

Kim Simonsson valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2004. Hän asuu ja työskentelee Fiskarsin Ruukissa ja kuuluu jäsenenä Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAan.

 

Kuva: Jefunne Gimbel