KRISTIAN SAARIKORPI

KRISTIAN SAARIKORPI (1970–) valmistui Lahden muotoiluinstituutista 1996 ja ammattitaitonsa ansiosta hänet nimitettiin kultaseppämestariksi vuonna 1999. Suomen Kultaseppien Liitto nimesi Kristian Saarikorven vuoden kultasepäksi satavuotisseminaarissaan 2005. 

Saarikorpi tunnetaan äärimmäisen taitavana kultaseppänä joka hallitsee niin perinteiset kultasepän taidot kuin tietokoneavusteiset työskentelymenetelmät. Suomessa hänet tunnetaan kultasepänalan modernin teknologian uranuurtajana, joka hyödyntää 3D-teknologiaa pohjautuen perinteiseen käsityötaitoon. Hän on toteuttanut koruja myös perinteisten jalometallien ulkopuolella käyttäen mm. ohutviiluvaneria. Yhdessä puolisonsa, Kirsti Doukasin kanssa hän on kehittänyt korusarjan, jossa 3D-tulostettuun polyamidimuoviin on yhdistetty rohkeasti aitoja jalokiviä. Hän käyttää 3D-tekniikkaa sujuvasti eri materiaaleissa.

Kristian Saarikorpi asuu ja työskentelee Fiskarsin Ruukissa ja kuuluu jäsenenä Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAan.

 

Kuva: Ilkka Ärrälä